3000 m løb i Skive
Uofficiel D16 europarekord til Axel

Lørdag den 16. januar deltog Axel Vang Christensen i et 3000 m indendørs løb i Skive.
Løbet var blevet arrangeret som et Senior Inde-EM kvalifikationsløb, hvor kravet for mesterskabsdeltagelse er 8.00,00 min. Der er 3 pladser at løbe om for de danske løbere, og da der ikke er mange løbsmuligheder i disse tider grundet Corona situationen, så var der samlet et super-stærkt felt.
Thijs Nijhuis var med som pacer, og han holdt et rigtigt flot tempo frem til 1800 m. Herfter var det op til de tilbageværende 7 løbere, at kæmpe om både sejr og hurtige tider. Et godt tempo blev holdt frem til sidste omgang, hvor fem løbere havde skilt sig ud. På sidste omgang viste AGF's Mikael Johnsen sig som den stærkeste, og med en omgangstid på lige over 28 sek. krydsede han målstregen som vinder i tiden 7.56,53. De første 5 løbere brød alle 8 minutters grænsen. Et virkeligt højt resultatniveau. Gad vide om Danmark nogensinde har haft hele 5 løbere, der klarer EM kravet i en enkelt disciplin.
Axel kom i mål som 5'er i den meget imponerende tid 7.59,30. Tiden er uofficiel D16 europarekord (her er det fødselsdatoen og ikke fødselsåret, der er afgørende), hvor den tidligere tilhørte tyske Hansjörg Kunze, der i 1976 i Berlin løb distancen på 8.04,6. Kunze formåede senere i karrieren at vinde bronze på 5000 m til OL i 1988.
Derudover er tiden ny dansk U18 og D17 rekord (her er det årgangen, der er afgørende). Begge rekorder tilhørte Spartas Andreas Lindgreen, der i 2015 i Skive løb 8.29,98.
Stort tillykke til Axel med den fantastiske tid.

En video af løbet ligger på FB. Se det HER.